Doe mee met het project

Inwoners van de gemeente Noordoostpolder kunnen op verschillende manieren betrokken zijn bij de ontwikkeling van zonnepark Sunspace. Tijdens de voorbereidingen horen we graag de inbreng van omwonenden en andere betrokkenen. In een later stadium maken we het mogelijk om zelf te investeren en mee te profiteren van de opbrengst van het zonnepark. Doe je mee?

Participeren

Meepraten

We vinden het belangrijk dat omwonenden kunnen meepraten over de komst van het zonnepark. Eventuele zorgen of bezwaren horen we graag en samen zoeken we naar oplossingen. Er zijn meerdere manieren om jouw stem te laten horen; via de Stichting Energieneutraal Noordelijk Flevoland (SENF) of via HVC. Je kunt contact met hen opnemen via ons contactformulier. Wij brengen je dan met de juiste persoon in contact. 

Je kunt je ook abonneren op de nieuwsbrief van dit project, dan houden we je op de hoogte. 

participanten
Participeren

Meeprofiteren van Sunspace

We denken na over verschillende varianten om omwonenden mee te laten profiteren van de opbrengsten van het zonnepark. Bijvoorbeeld de mogelijkheid voor omwonenden om te investeren in het zonnepark door middel van obligaties met een vaste renteopbrengst. HVC heeft hiervoor Zon Noordelijk Flevoland BV opgericht. Een andere optie is het leveren van groene stroom aan inwoners van de Noordoostpolder. Schrijf je in op onze nieuwsbrief, dan ben je als eerste op de hoogte als er meer bekend is of als we je vragen hierover mee te denken.

rondleiding op zonnepark
Veelgestelde vragen

Is je vraag al eerder gesteld?

Selecteer voor antwoord

Ja, dat klopt. De participatie van het project gaat via Zon Noordelijk Flevoland BV, een BV van HVC, verlopen. Hiervoor is een website van de HVC Groep nodig. Meteen een goed moment om de naam Sunspace te introduceren. Een naam die de zonne-energie verbindt aan de locatie waarop deze wordt opgewekt; het Koninklijk Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR).